کافه اسپریس

  • کافه اسپریس
  • موفعیت : خیابان نجات اللهی ،تهران ،ایران
  • آرشیتکت: هومن بالازاده
  • مساحت: ۲۸ متر مربع
  • مدیر طراحی: الهام سیفی آزاد
  • تیم طراحى: نیلوفر آل طه – نوشین عطروش
  • در مسابقات architizer در بخش رستوران از بین پنج فینالیست به انتخاب داوران رتبه نخست را کسب کرد.
  • 💠بنا به درخواست کارفرما یک فروشگاه به یک کافه نوسازی شده است، هدف این طراحی با توجه به اندازه کوچک پروژه و محل آن ایده اصلی تبدیل عناصر سنتی به فضای داخلی معمارانه با الهام از بافت شهری می باشد.با توجه به اندازه کوچک این پروژه، آجر با ابعاد پنج در ده در بیست سانتی متر به هشت قطعه کوچکتر پنج در پنج در پنج سانتی متر تفسیم شده که یک طرف از آجر لعاب رنگ آبی فیروزه ای و سمت دیگر قرمز مایل به قهوه ای دارد و با لایه ضد باکتری پوشانده شده است. در صحبت های ایشان با جام جم در مورد کافه اسپریس می خوانیم”پروژه کافه اسپریس برایم همان جریانی است که از اول دنبالش بودم. یعنی ایجاد الگو در حرفه معماری. در واقع یکی از انگیزه‌هایی که باعث شد این پروژه را با تمام کوچک بودن و محدودیت‌هایش قبول کنم، این بود که نشان دهم در فضای ۲۳ مترمربعی که ارتفاع خیلی بلندی هم ندارد می‌شود ایده‌های نو داد. اولین ایده‌ای که برای اجرای طرح به ذهنم آمد، پیدا کردن رابطه‌ای برای انتخاب نوع معماری و متریال کار با منطقه‌ آنجا که مرکز فروش صنایع‌دستی تهران به حساب می‌آید، بود. به‌ویژه اینکه این کافه روبروی سازمان صنایع‌دستی ایران هم قرار دارد. آجر را از این جهت که متریال قدمت‌داری در اقلیم ایران است، انتخاب کردم تا آن را با لعاب فیروزه‌ای که یکی از مشخصه‌های تأیید کننده معماری ایران است، ترکیب کنم. در واقع با این کار می‌خواستم براساس دانش و خلق معماری گذشته‌هایمان و داده‌های امروز اثری نو را به وجود آورم و بگویم معماران می‌توانند تنها در یک جریان پیوسته سیر نکنند یا تنها از معماری مدرن در پروژه‌هایشان بهره نبرند.معماری گذشته ما فقط مربوط به گذشته نبوده که حالا بگوییم تاریخ مصرفشان تمام شده بلکه هنوز هم الگوی معماری آنها می‌تواند در زندگی‌های مدرن و فضاهای شهری‌مان همچنان جاری باشد.”
گالری تصاویر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *